keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Kevättä kohti mennään

Viime sunnuntaina Caran kanssa hakutreenit sujuivat loistavasti. Harjoittelimme suoria pistoja, ja nyt näytti koira tajuavan, mitä siltä haluttiin. Kaksi ensimmäistä hakua tehtiin tuulihaulla ja suoralla palkalla. Seuraava tuulihaulla ja irtorullalla ja kaksi viimeistä irtorullalla. Hienosti koira eteni suoraan eteenpäin, löysi maalimiehen ja toi rullan suoraan minulle. Olin NIIN tyytyväinen Caran työskentelyyn. kiitos Riikka neuvoista, miten etenemme lajissa. Hakuryhmä on myös toimiva ja treenit sujuvat tehokkaasti ilman turhia juoruilutuokioita.

Sunnuntaina oli Beckyn pentukurssin vuoro. Taas ensin piti haukkua kaikki, kun saavuimme paikalle. Treenatessa ei enää muut haitanneet, vaan otus keskittyi vain ja ainoastaan tekemiseen. Treenasimme perusasentoa, seuraamista, eteentuloa, maahanmenoa jne. Ihan perusjuttuja.  Kurssi on tehnyt minulle hyvää. Joku on potkinut eteenpäin treeneissä, enkä ole turhaan jäänyt junnaamaan paikalleni. Vaikka harjoiteltavat asiat ovet tuttuja, niin kuitenkin joka kerta on tullut joku uusi asia, miten olen voinut viedä otusta eteenpäin.
Olen yrittänyt ottaa Beckyn kanssa vähän rennommin, ja luulen sen tehneen meille molemmille ihan hyvää. Becky on vilkas pentu, jonka keskittymiskyky ei ole ihan samaa luokkaa kuin Caran. Beckylle asiat pitää opettaa todella pienissä paloissa ja usealla toistolla. Arjen asioissa olen pyrkinyt olemaan musta-valkoinen Beckyn kanssa. Uloslähtemiset jne asiat tehdään aina samalla tavalla, niin pennun on helpompi olla. Cara sietää harmaalla alueella olemista ja mukautuu, mutta Becky selvästi häröilee enemmän, jos asioita tehdään aina eri tavoin. Vähitellen, vähitellen ...

Viikolla oli hallilla tekemässä hyppytekniikkatreenit molempien otusten kanssa. Cara on aivan ilmiömäinen hyppääjä. Kuuden esteen perussarjalla Cara osaa siirtää kauniisti painoa taakse ja keskittyä hyppäämiseen. Seuraavalla kerralla pyydän jonkun kuvaamaan otuksen hyppäämistä, niin voin ihailla kotonakin. Becky harjoitteli sarjaa niin, että maassa oli muoviputken puolikkaat maassa. Muutaman toiston jälkeen Becky pystyi tekemään sarjan ilman, että putkenpalat lensivät mihin sattuivat.  Olen tehnyt päätöksen, että Becky saa alkaa hyppäämään vasta lähempänä 1½ vuotta. Siihen asti se saa rauhassa kasvaa ja kehittää kehonhallintaa. Pientä ohjaustreeniä olemme tehneet ilman rimoja. Ei meillä ole mikään kiire, kyllä me ehditään tehdä vielä vaikka mitä.

Muutaman peltojäljen olen tehnyt molempien koirien kanssa. Beckyllä ruokaa jokaisella askeleella ja purkki jäljen päässä. Hyvällä asenteella koira jäljestää, rauhassa ja tarkasti. Tavoitteena on tehdä tuleva kesä ainoastaan pellolla ja syksyllä siirtää opitut asiat metsään. Katsotaan olenko tässä asiassa kärsivällinen.
Caran jäljestys on ollut lähinnä herättelytreeniä. Keväällä pitäisi keskittyä janatreeniin, koska se on Caran heikoin lenkki koko jäljestyksessä. Siihen pitäisi saada lisää varmuutta.

Puuhaa siis riittää, ei tule aika pitkäksi. Tähän vielä lisätään omat liikuntatreenit,  niin, eipä paljon jää aikaa muuhun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti