lauantai 2. maaliskuuta 2013

Tulevan kauden pohdintoja

Vihdoinkin oli aikaa rakentaa uutta blogia. Kiitos Riikka opastuksesta. Riikka väitti, että tämä on huomattavasti helpompi blogi kuin entinen vuodatus. Saa nähdä.

Vähitellen kesän kisakalenteri on alkanut hahmottua. Tajusin yhtenä päivänä, että JK3-kisoihin on usein tottiskarsinta eli kun tottis on kunnos pääsee maastoon. Talvi ollaan laiskoteltu, eikä paljonkaan treenattu uusia liikkeitä eikä viilattu vanhoja. Nyt hommiin, tavoitteena saada uudet liikkeet hyviksi ja parantaa entisiä liikkeitä; eteenmenon maahanmeno varmaksi, noudon palautus lähemmäs ja paikallaolo rauhalliseksi. Eteenmenon maahanmenoa on jo treenattu lenkeillä leikin varjolla. Välillä otus saa juosta suoraan lelulle ja välillä pitää mennä maahan. Matkat vaihtelevat. Suurempi haaste meille ovat ne jälkikepit. Sulaisi tämä perhanan lumi, niin pääsisi pellolle jälkeä tekemään ja keppejä treenaamaan.
Agility SM- karsinta tulokset ovat nyt plakkarissa. Kesäkuussa mennään SM-kisoihin katsomaan, mitä osaamme ja mihin tasomme riittää. Tälle kaudelle täytyy kehittää vielä uusia agility-tavoitteita; yksi nolla voitto huhtikuun jälkeen ja lisää hyvin, onnistuneita ohjauksia. Täydellisesti onnistuneen kisaviikonlopun jälkeen oli kieltämättä hiukan tyhä olo. En osannut ajatella heti, mitä tästä eteenpäin. Onneksi seuraavat viikkotreenit osoittivat, että treenattavaa vielä riittää:) Kiitos maanpäälle palauttamisesta kouluttajalle.
Uutena harrastuksena aloitin naksutuskurssilla. Olen joskus satunnaisesti naksutellut asioita otuksille, mutta nyt saan oikeaa tietoa ja ennenkaikkea palautetta treenaamisesta. Hauskaa opetella otusten kanssa kaikkea turhanpäiväisiä temppuja, joita voi sitten hyödyntää eri lajeissa. Molemmat harjoittelevat peruuttamista, ja Caran takapään hallinta onkin jo parantunut. Se pystyy peruuttamaan suoraan yli kuusi askelta, kun se aluksi teki aina banaaniperuutuksen. Lisäksi harjoittelemme käsikosketusta, jolla saa koiran lähelle. Voi kenties hyödyntää noudoissa ja eteentulossa. Temppu harjoittelee peruuttamista. Pääasia, että meillä kaikilla on hauskaa.
28.2 Cara täytti 4 vuotta. Otus on täyttänyt kaikki odotukset, se on juuri sellainen mamman muru, jonka sen haluankin olevan. Toivottavasti on vielä monta hauskaa vuotta edessä tämän otuksen kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti