torstai 26. syyskuuta 2013

Jälkikisat pakettiin ja kohti uusia haasteita

Oltiin Caran kanssa Rotikkayhdistyksen jälkikisoissa. Maastot oli ensin, ja jälkimaastot olivat Maskun Kärryisissä. Siellä pyörii runsaasti riistaa ja sienestäjiä, koska maasto on hyvien kulkuyhteyksien varrella. Janalla Cara oli taas epävarma, ja haki varmistellen jälkeä. Meinasi lähteä takajäljelle, mutta vaihtoi sitten suuntaa. Alusta alkaen jäljestys oli epävarmaa, cara tarkisteli paljon. Ekan kepin yli mentiin ja kakkos keppi nostettiin. Sitten saavuttiin aukiolle, jossa Cara alkoi pyöriä ympyrää, tarkisti ja tarkisti. Lopulta valitsi suunnan ja sinne mentin. Matkalla näkyin silvottuja sieniä, joten arvasin sienestäjiä olevan liikkeellä. Noin 100m päästä löytyikin pyllistelevä sienestäjä, joka ei edes tainnut huomata meitä. Ei muuta kuin koira ympäri ja takaisin päin. Cara ei saanut nostettua jälkeä uudestaan, koska todennäköisesti lähdimme väärään suuntaan kävelemään. Palasimme jäljeltä mukanamme yksi keppi. Päätin jättää kisan kesken, koska tottis alkaisi vasta 4 tunnin päästä. Minua jotenkin kiehtoi vapaa päivä kotona touhuten.
Harmitti ja ei harmittanut. Meillä on ollut loistava jälkikausi, ja Cara on parantanut suoritustaa niissä kahdessä kisassa jossa olemme käyneet.  toisaalta harmitti, koska olisi ollut niin kiva saada koulutustunnus, niin pääsy Sm-kisoihin olisi ollut varma.
Vaikka jälkikisat ovat nyt paketissa, niin sitä virhettä en nyt tee, että jätän lajin osa-alueet kokonaan tauolle talviajaksi. Yritän pitää osaamistamme yllä niin pitkälle talveen kuin se on mahdollista.

Uutena lajina olemme aloittaneet EK:n. Keskiviikkona oli ensimmäiset hakutreenit, missä Cara sai harjoitella kentällä ilmaisuja. Onneksi paikalla oli asiantuntijoita, jotka kädestä pitäen neuvoivat, miten minun kuuluu toimia.
Tarkkuusetsintää varten olemme harjoitelleet nenäkosketusta, koska arvelen, että se ilmaisutapa voisi toimia Caralle. Pudotetun esineen harjoittelua varten on patakinnas hankittuna.

Agility jatkuu, mutta tavoitteena on kisata maltillisesti, jotta koira pysyy kunnossa. Meillä on tällä kaudella jo muutama nolla hankittuna eli kiirettä ei ole.

Parempi tehdä asioita ajatuksella kuin söheltää vain johonkin suuntaan. Ei treenin määrä vaan niiden laatu ratkaisee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti